Tietosuoja

Markkinointi- ja palauterekisterin tietosuojaseloste

1. Rekisterinpitäjä
GRK Infra Oyj (y-tunnus 0533768-1)
Osoite: Jaakonkatu 2, 01620 Vantaa
Puhelin: +358 10 321 4110
Sähköpostiosoite: tietosuoja@grk.fi

2. Rekisterin nimi
Markkinointi- ja palauterekisteri

3. Henkilötietojen käsittelyn käyttötarkoitukset ja oikeusperusteet
Tämä tietosuojaseloste koskee kaikkia GRK-konsernin yhtiöitä GRK Infra Oyj, GRK Suomi Oy, GRK Sverige AB ja GRK Eesti AS (Jäljempänä ”rekisterinpitäjä” tai ”GRK”).

Rekisterinpitäjä käsittelee rekisteröityjen henkilötietoja noudattaen sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä, mukaan lukien EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) sekä kansallinen tietosuojalainsäädäntö.

Rekisterinpitäjä käsittelee henkilötietoja, minkä oikeusperusteena on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) artiklan 6 mukaisesti:

  • Rekisteröidyn antama suostumus
  • Rekisterinpitäjän oikeutettu etu

Rekisterinpitäjän sähköistä suoramarkkinointia voidaan lähettää sellaisille rekisteröidyille, jotka ovat antaneet vapaaehtoisen suostumuksensa sähköiseen suoramarkkinointiin. Suostumuksen peruuttaminen on mahdollista helposti ja milloin tahansa. Lisäksi sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä noudattaen sähköistä suoramarkkinointia voidaan lähettää myös sellaisille vastaanottajille, joiden osalta rekisterinpitäjä voi perustellusti katsoa, että markkinoitavilla tuotteilla tai palveluilla on olennainen liityntä potentiaalisen asiakkaan vastuualueeseen tai työtehtäviin.

Suostumuksen suoramarkkinointiin voi peruuttaa ilmoittamalla tästä rekisterinpitäjälle tai klikkaamalla jokaisen markkinointiviestin yhteydessä olevaa kieltomahdollisuutta (”Poistu postituslistalta” tai ”Unsubscribe” -toiminto), jolloin rekisteröidyn tiedot poistetaan rekisterinpitäjän sähköisen suoramarkkinoinnin tilaajalistalta.

Rekisterinpitäjä käsittelee henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • GRK:n palveluiden myynti ja markkinointi
  • Palautteiden vastaanottaminen ja käsittely

Sponsorointihakemusten käsittely

4. Käsiteltävät henkilötietoryhmät
Rekisteri pitää sisällään tietoja seuraavista rekisteröidyistä:

  • Markkinointia vastaanottavat henkilöt
  • Palautetta antavat henkilöt
  • Yhteydenottopyynnön tehneet henkilöt
  • Sponsorointihakemuksen tehneet henkilöt

Käsiteltäviä henkilötietoja ovat:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Tiedot tarjouspyynnön tai sponsorointihakemuksen kohteesta
  • Mahdollisen palautteen tai sponsorointihakemuksen tai muun viestin sisältö
  • Organisaation nimi, organisaation y-tunnus tai vastaava sekä yhteystiedot

5. Säännönmukaiset tietolähteet
Tiedot kerätään rekisteröidyltä henkilöltä itseltään verkkosivujen kautta lähetettävien lomakkeiden avulla, puhelimessa tai sähköpostilla.

6. Tietojen luovutus ja siirto
Henkilötietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille eikä niitä siirretä EU-/ETA-alueen ulkopuolelle.

7. Henkilötietojen säilytysaika
Henkilötietoja säilytetään 2 vuotta viimeisestä yhteydenotosta.

8. Henkilötietojen suojaus ja tietoturva
Henkilötietorekisteriin on annettu pääsyoikeus vain sellaisille rekisterinpitäjän edustajille, joita sitoo salassapitovelvollisuus ja joilla on työtehtäviensä hoitamisen kannalta perusteltu tarve käsitellä henkilötietorekisterin tietosisältöä.

Rekisterinpitäjä on antanut työntekijöilleen ja palveluntarjoajilleen sitovia kirjallisia ohjeita ja määräyksiä henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskien, joita nämä ovat sitoutuneet noudattamaan.

Tietojärjestelmien tietoturva on järjestetty asianmukaisesti mm. salauksin ja teknisin rajoituksin.

Rekisterinpitäjä tarkastaa henkilötietojen käsittelytoimintonsa ja niissä käytettävät järjestelmät ja laitteet säännöllisin väliajoin ja mm. arvioi henkilötietojen käsittelytoimintaan sisältyvät riskit esimerkiksi uutta teknologiaa käyttöönotettaessa.

9. Henkilötietojen automaattinen käsittely ja profilointi
Rekisterinpitäjä ei käytä automaattista päätöksentekoa, kuten automaattista profilointia, osana henkilötietojen käsittelytoimintaa.

10. Rekisteröidyn oikeudet
Rekisteröidyllä on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet.

OikeusKuvaus
Oikeus saada pääsy henkilötietoihinRekisteröidyllä on oikeus saada rekisterinpitäjältä vahvistus siitä, että häntä koskevia henkilötietoja käsitellään tai niitä ei käsitellä. Jos henkilötietoja käsitellään, henkilöllä on oikeus saada pääsy tietoihin.
Oikeus vaatia tiedon oikaisemista, poistamista tai käsittelyn rajoittamistaRekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisterinpitäjää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tiedot, sekä poistamaan jonkin häntä koskevan henkilötiedon tai pyytää käsittelyn rajoittamista laissa säädetyin perustein.
Tietojen poistamista koskevaa rekisteröidyn oikeutta ei sovelleta sellaisten tietojen osalta, joiden käsittely on tarpeen lakisääteisen vaatimuksen noudattamiseksi tai oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Joihinkin rekisterinpitäjän käsittelemiin henkilötietoihin liittyy lakisääteinen säilytysvelvollisuus, eikä rekisterinpitäjä siten voi poistaa tällaisia tietoja ennen lakisääteisen säilytysajan lakkaamista.
VastustamisoikeusRekisteröidyllä on oikeus vastustaa henkilötietojensa käsittelyä erityiseen tilanteeseensa liittyen, silloin kun rekisterinpitäjä käsittelee henkilötietoja oikeutetun edun perusteella.
Oikeus peruuttaa suostumusMilloin rekisteröidyn henkilötietoja käsitellään hänen suostumuksensa perusteella, rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.
Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseenRekisteröidyllä on oikeus saada häntä koskevat henkilötiedot, jotka hän on toimittanut rekisterinpitäjälle, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle sen rekisterinpitäjän estämättä, jos käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen ja käsittely suoritetaan automaattisesti. Rekisteröidyllä on oikeus saada henkilötiedot siirrettyä suoraan rekisterinpitäjältä toiselle, jos se on teknisesti mahdollista.
Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselleRekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa hänen vakituinen asuinpaikkansa tai työpaikkansa on taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tietosuoja-asetusta, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja.
Suomessa valvontaviranomainen on Tietosuojavaltuutetun toimisto, jonka yhteystiedot ja ohjeet löytyvät osoitteesta www.tietosuoja.fi.

Oikeuksien käyttäminen
Rekisteröity voi käyttää oikeuksiaan ottamalla yhteyttä rekisterinpitäjän edustajaan kohdassa 1 ilmoitetuilla yhteystiedoilla. Rekisterinpitäjä pyrkii vastaamaan pyyntöön mahdollisimman pikaisesti ja antamaan tarvittaessa lisäohjeita tai esittää lisäkysymyksiä pyynnön johdosta.

Ennen pyynnön toteuttamista rekisterinpitäjällä on oikeus ja velvollisuus varmentua pyynnön esittäjän henkilöllisyydestä, mistä johtuen rekisterinpitäjän on kyettävä tunnistamaan pyynnön esittäjä riittävällä tavalla.

Jos pyyntö on ilmeisen perusteeton tai kohtuuton, rekisterinpitäjä voi joko periä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun pyydetyn toteuttamisesta tai kieltäytyä suorittamasta pyydettyä toimea.

11. Lisätiedot
Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä voi pyytää ottamalla yhteyttä tämän tietosuojaselosteen kohdassa 1 ilmoitetuilla yhteystiedoilla.

Rekisterinpitäjä voi päivittää tätä tietosuojaselostetta aika ajoin. Tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 16.5.2024.