Harjoittelijan kokemuksia – Reeta Partanen

Kesällä 2024 Reeta työskenteli työnjohtoharjoittelijana Lempäälässä Kokkovuoren meluvallilla. Tampereen seudun lisäksi harjoittelun kautta pääsi näkemään työmaita niin Kärkölässä, Kouvolassa, Lappeenrannassa kuin Sipoossakin. Viimevuonna aloitetut rakennustekniikan opinnot toivat Reetan uuden työtehtävän äärelle, mutta GRK ei yrityksenä kuitenkaan ole uusi, sillä Reeta aloitti meillä viherrakentamisen työntekijänä jo vuonna 2021.

Miten kuulit GRK:sta ja päätit hakea harjoitteluun?

GRK on tuttu yritys jo pidemmältä ajalta, sillä aloitin työt vuonna 2021 viherpuolen hommissa. Viherpuolella kerkesin olla karkeasti kolme vuotta mukana, jonka aikana pääsin tutustumaan hyvin porukkaan sekä näkemään hurjasti erilaisia kohteita. Eri työmaita kierrellessä ja niillä touhutessa tuli innostus hakea kouluun rakennusalalle.

Mitä opiskelet ja miten työ on tukenut opintojasi?

Työkaverit kannustivat kouluun haussa ja viime syksynä pääsinkin Tampereen yliopistoon lukemaan rakennustekniikkaa. Syksy meni vauhdikkaasti ja keväällä tuli aika taas alkaa miettimään kesätyökuvioita. Pirkkalan päästä löytyi mahdollisuus päästä oppimaan kiertotalouspuolen töistä, joka on itselle aivan uutta. Onkin huippu juttu, että kesätyöt löytyi täältä Tampereen suunnalta.

Tämä on ollut ensimmäinen kertani työnjohtoharjoittelijana ja se on auttanut ymmärtämään työmaiden asioita paremmin kokonaisuutena. Olen päässyt harjoittelun aikana tutustumaan erilaisiin kiertotalousurakoihin ja osallistumaan muun muassa ympäristötarkastuksiin, mittarointeihin, asfaltointeihin sekä ulkoiseen auditointiin.

Millaista töiden aloitus GRK:lla oli ja miten työt ovat sujuneet tähän mennessä?

Pääasiassa olen ollut Lempäälässä Kokkovuoren meluvallilla työskentelemässä ja seuraamassa, että arki pyörii siellä hyvin. Kesän projektina työmaalla on ollut parantaa kulunvalvontaa, kun kuormia tulee paljon eri tahoilta. Niiden kanssa täytyy olla tarkkana erityisesti laadun ja kirjausten kanssa. Lisäksi heinäkuussa pääsin toimimaan lomasijaisena, jonka aikana sai ottaa vähän koppia useammista kohteista Kokkovuoren lisäksi. Tuli reissattua esimerkiksi Kärkölään, Kouvolaan sekä Lappeenrantaan ja Sipooseenkin olen ajanut muutamia kertoja kesän aikana auttamaan työmaalle. Siellä rakennetaan myös ampumaradan ympärille meluvalleja.

Mikä on ollut parasta GRK:lla?

Kiertotalouteen liittyvistä töistä olen oppinut kesän aikana valtavasti, vaikka paljon on vielä myös opittavaa. Ympäristölupia on tullut lueskeltua jokunen hassu kerta ja kyseltyä paljon, miten monet asiat toimivat käytännön tasolla. On ollut hauskaa nähdä ja tehdä paljon eri tehtäviä kesän aikana.

GRK:lla olen aina tykännyt hyvästä hengestä. Ihmiset ovat auttavaisia, rentoja sekä heidän kanssaan on helppo toimia. Ei ole kynnystä soittaa kenellekään, jos ei tiedä jotain asiaa vaan työkaverit ovat aina valmiina kuuntelemaan, mikä nyt sattui olemaankaan huolena. Lisäksi vuosittainen elokuussa järjestettävä kesäilta Pyynikillä on todella mukava tapahtuma, jossa pääsee näkemään tuttuja ja vaihtamaan kuulumisia!

Olen päässyt harjoittelun aikana tutustumaan erilaisiin kiertotalousurakoihin ja osallistumaan muun muassa ympäristötarkastuksiin, mittarointeihin, asfaltointeihin sekä ulkoiseen auditointiin.

Mitä kertoisit niille, jotka miettivät harjoittelua GRK:lla?

Jos miettii GRK:lle hakemista niin suosittelen kyllä. Siinä ei todellakaan menetä mitään ja sitä saattaa löytää sitten itsensä hyvästä sekä osaavasta porukasta! Urapolkuja on varmasti monenlaisia, miten GRK:lle on päätynyt, joten kannattaa kokeilla rohkeasti tuoda se oma tarina tänne.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Vapaa-aika kuluu pääosin hevosten kanssa ja töiden jälkeen tulee aina kurvattua suoraan tallille. Hevosten kanssa valmentaudun ja kilpailen esteillä tavoitteellisena harrastelijana. Jos aikaa jää niin kesällä nautin myös mökillä olosta sekä tietenkin kavereiden näkemisestä. Tuntuu, että vuorokaudesta pääsee tunnit kyllä loppumaan aivan liian äkkiä.

Missä haluaisit työskennellä tulevaisuudessa?

Tulevaisuudesta en kyllä osaa vielä montaa sanaa sanoa. Koulua on jäljellä neljä vuotta, mutta tietenkin toiveena ja tavoitteena päästä tekemään itseä kiinnostavia asioita työelämässä. Rakennusala on siitä kiva ala, että se on hirmu monipuolinen. Sitä ei koskaan tiedä millaisiin tehtäviin ja töihin, sitä vielä ajautuukaan tulevien vuosien aikana. GRK:lla olen kyllä viihtynyt hyvin, koska nimenomaan on päässyt tekemään paljon sekä monipuolisesti kaikkea.

Kesällä 2024 Reeta työskenteli GRK:lla työnjohtoharjoittelijana.