Harjoittelijan kokemuksia – Mette Friman

GRK:n ammattilaiset työskentelevät parhaillaan Espoon Kaupunkiradan rakentamisen parissa! Urakka on käynnistynyt vauhdikkaasti tammikuussa 2024 ja GRK:n rooli hankkeessa on hyvin monipuolinen. Toteutamme hankkeen ensimmäisen ja suurimman alueurakan sekä sähkörata- ja vahvavirtatöitä koko kaupunkiradan matkalla. Rakentaminen kestää aina vuoden 2028 alkupuolelle asti. Espoon Kaupunkiradalla työskentelee myös GRK:lla jo kolmatta vuotta oleva maanmittausharjoittelija Mette.

Miten kuulit GRK:sta ja päätit hakea harjoitteluun?

Kuulin GRK:sta opiskelukaveriltani ensimmäisenä opiskeluvuotena, kun etsin sopivia paikkoja, joihin voisin hakea harjoitteluun. Tarkoituksena oli hakea jonnekin tiedonkäsittely hommiin, mutta tiet veivätkin GRK:lle maanmittausharjoittelijaksi. Olen ollut kyllä tyytyväinen siihen, että päädyin juuri tänne töihin.

Mitä opiskelet ja miten työ on tukenut opintojasi?

Opiskelen maanmittaustekniikkaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa. GRK:lla työskentely on tukenut opintojani, laitteiden ja aineistojen käsittelyn osalta hyvinkin paljon.

Millaista töiden aloitus GRK:lla oli ja miten työt ovat sujuneet tähän mennessä?

Töiden aloitus GRK:lla oli jännittävää minulle, sillä en ollut ikinä ennen työskennellyt infrastruktuurirakentamisen työmaalla tai missään vastaavassa. Ensimmäisenä kesänä GRK:lla sain todella hyvän perehdyttäjän, joka näytti sekä opasti, miten työmaalla kuuluu toimia. Tähän mennessä työt ovatkin sujuneet todella hyvin.

Mikä on ollut parasta GRK:lla?

Parasta on ollut monipuolisuus ja laaja-alaisuus, mikä pitää työn mielenkiintoisena sekä tarjoaa oppimismahdollisuuksia. On myös palkitsevaa huomata, kuinka omaa aiemmin kertynyttä osaamista on päässyt hyödyntämään entistä enemmän. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä parasta on tietenkin ollut myös mukavat työkaverit.

Mitä kertoisit niille, jotka miettivät harjoittelua GRK:lla?

Niille, jotka miettivät harjoittelua tai hakemista GRK:lle, voin kertoa, että täällä on erinomaiset mahdollisuudet sekä vastuunottoon että aktiiviseen työntekoon. Työpaikalla arvostetaan ahkeruutta ja aktiivista otetta, joten töitä saa tehdä melkeinpä niin paljon kuin haluaa. Tiimityöskentely on olennainen osa GRK:n toimintaa. Ilman sujuvaa yhteistyötä työmailla ei saavutettaisi nykyisiä tuloksia. Jokainen tiimin jäsen on tärkeä, ja yhdessä tekeminen varmistaa, että projektit etenevät suunnitelmien mukaan ja korkealla laadulla. GRK:lla oppii arvostamaan tiimihenkeä ja ymmärtämään, kuinka tärkeää on työskennellä yhdessä kohti yhteisiä tavoitteita. Lisäksi GRK tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia oppimiseen. Työtehtävien vaihtelevuus ja monipuolisuus takaavaa, että pääsee jatkuvasti kehittämään osaamista eri alueilla. Organisaatio kannustaa myös aktiivisesti kouluttautumiseen ja uuden oppimiseen, mikä tukee ammatillista kasvua sekä kehittymistä alalla. GRK:lla oppiminen ei ole vain mahdollisuus, vaan olennainen osa työkulttuuria.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Vapaa-ajallani tykkään liikkua paljon. Tällä hetkellä muun muassa lenkkeilen, pyöräilen ja pelaten höntsä jalkapalloa. Lisäksi pidän matkustelusta ja museoissa käymisestä.

Missä haluaisit työskennellä tulevaisuudessa?

Haluaisin työskennellä ympäristössä, jossa kannustetaan työntekijöitä ottamaan vastuuta ja tuetaan toteuttamaan tavoitteitaan. Tämä ei ainoastaan lisää motivaatiota ja työtyytyväisyyttä, vaan myös tukee jatkuvaa oppimista sekä kehittymistä alalla. Mahdollisuus kehittää ja soveltaa omaa osaamistani auttaisi minua pysymään ajan tasalla alan uusimmista kehityssuunnista, sekä edistämään oman urani etenemistä.

Kesällä 2024 Mette työskenteli Espoon Kaupunkiradalla maanmittausharjoittelijana.