Harjoittelijan kokemuksia – Aino-Ilona Kitti

GRK on mukana Hailuodon hankkeessa, jossa rakennetaan kiinteä maantieyhteys Oulun ja Hailuodon välille. Hanke pitää sisällään pengertieosuuden sekä Huikun ja Riutun pitkät sillat. Työnjohdon harjoittelijana työskentelevä Aino on päässyt seuraamaan hankkeen edistymistä paraatipaikalta, ja kertoo kesän kuluneen vauhdilla mielenkiintoisen työn parissa. GRK:lla kesä on Ainolle jo toinen, sillä viimevuonna hän työskenteli haalariharjoittelussa Kuuselankadun projektissa putki- ja viemärisaneerauksen tehtävissä.

Miten kuulit GRK:sta ja päätit hakea harjoitteluun?

GRK:sta taisin kuulla alun perin koulun kautta, kun ensimmäinen harjoittelu tuli ajankohtaiseksi. Päätin hakea, koska GRK:n työmaat vaikuttivat monipuolisilta ja mielenkiintoisilta, sekä yrityksen arvot hyviltä. Lisäksi luin harjoittelijoiden kokemuksia ja soitettuani lisätietoja paikasta, sain hyvän vaikutelman sekä iloisen vastaanoton. Viime kesän jälkeen halusinkin ehdottomasti jatkaa GRK:lla myös tänä kesänä.

Mitä opiskelet ja miten työ on tukenut opintojasi?

Opiskelen rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa Oulun ammattikorkeakoulussa. Pian alkaa kolmas opintovuosi. Jäljellä olisi vuoden verran vielä kursseja ja viimeiselle vuodelle jää pelkän opinnäytetyön tekeminen. Työ on tukenut opintojani hyvinkin paljon molempina kesinä. Paljon olen oppinut uutta ja kyllä töissä oppii ihan eri tavalla mitä koulun penkillä, sillä olen päässyt näkemään sekä tekemään asioita käytännössä.

Millaista töiden aloitus GRK:lla oli ja miten työt ovat sujuneet tähän mennessä?

Töiden aloitus oli tietysti jännittävää, koska kaikki työtehtävät olivat täysin uusia, enkä edes tiennyt mitä kaikkea työnjohdon työnkuvaan kuului. Kuitenkin olen kokenut itseni tervetulleeksi ja saanut hyvin opastusta uusiin työtehtäviin. Minun on annettu rauhassa opetella uusia asioita, ja vastuu on lisääntynyt aina sopivasti. Lisäksi apua saan aina tarvittaessa, eikä tyhmiä kysymyksiä ole. Itse työssä olen päässyt tekemään monipuolisesti hommia niin tietokoneella kuin työmaallakin. Työtehtäviini on kuulunut muun muassa työmaakierrokset, kuljetettavien kiviainesten määrien seuraaminen, liikenteenohjaussuunnitelmien ja työmaatarkastuksien tekeminen sekä aliurakoitsijoiden perehdyttäminen ja vaikka mitä muuta.

Tullessani GRK:lle ensimmäisenä kesänä, ei minulla ollut lainkaan käytännön kokemusta alalta. Silti minut otettiin hyvin vastaan ja töihin oli helppo tulla.

Mikä on ollut parasta GRK:lla?

Parasta GRK:lla on ollut juuri monipuoliset työtehtävät, mukava työilmapiiri ja se, ettei mikään työpäivä ole samanlainen. Lisäksi on ollut hienoa päästä seuraamaan urakan etenemistä sekä huomata, kun vihdoin ymmärtää miksi ja miten eri työvaiheita tehdään.

Mitä kertoisit niille, jotka miettivät harjoittelua GRK:lla?

Voisin hyvillä mielin suositella GRK:ta harkkapaikaksi niille, jotka miettivät kannattaako hakea. Tullessani GRK:lle ensimmäisenä kesänä, ei minulla ollut lainkaan käytännön kokemusta alalta. Silti minut otettiin hyvin vastaan ja töihin oli helppo tulla. En olisi voinut toivoa parempaa harjoittelupaikkaa ja tukea alkavalle työuralleni yhdyskuntatekniikan parissa.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Vapaa-aikaani vietän puolisoni ja ystävieni kanssa, sekä tykkään treenata kuntosalilla useampana päivänä viikossa. Odotan kovasti elokuussa saapuvaa koiranpentua, mikä varmasti tuo myös paljon sisältöä arkeen ja töiden ulkopuolelle.

Missä haluaisit työskennellä tulevaisuudessa?

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä avoinna, koska koen tällä alalla olevan paljon mielenkiintoisia työtehtäviä. Kuitenkin toivon pääseväni etenemään alan tehtävissä, kunhan koulu on saatu pakettiin. Opintojen myötä varmasti löytyy myös itseä eniten kiinnostavat jutut. Edessä on vielä ensi vuoden harjoittelukin, joten saa nähdä millaisista hommista silloin itseni löydänkään. Mahtavaa tietysti olisi, jos pääsisin tulevaisuudessakin jatkamaan töitä GRK:lla.

Kesällä 2024 Aino-Ilona työskenteli Hailuodon kiinteän yhteyden parissa.