Yritys

Historia ja nykytilanne

GRK:n perusti legendaarinen maarakentaja Armas Kallio Tuusulassa vuonna 1983. Pieni perheyritys keskittyi Armas Kallion johdolla pitkään kiinteistökauppoihin ja rakennuttamiseen. Vuonna 2007 yhtiö laajensi toimintaansa infraurakointiin. Vähitellen infrasta tuli GRK:n päätoimiala. Infran keskeinen merkitys vahvistui ja kasvu vauhdittui vuonna 2010. Tuolloin GRK:n palveluksessa aloitti 21 avainhenkilöä, joista tuli samalla yhtiön osaomistajia.

Vuosi 2010 oli erityisen merkittävä GRK:n tiellä sen nykyiseen vahvaan asemaan entistä tiukemmin kilpailuilla infrarakentamismarkkinoilla. Tuolloin yhtiön palveluksessa aloitti keskeinen osa yrityksen avainhenkilöitä, joista moni on kuulunut työsuhteen alusta lähtien myös GRK:n omistajiin.

Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli n. 170 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä jo yli 150. Vuonna 2017 GRK onnistui sekä maantieteelliseen laajentumiseen kaikkialle Suomessa että saamaan useita  teollisuuden rakennuttamia urakoita.

GRK:n tytär- ja osakkuusyrityksiin kuuluvat Virossa vuodesta 2014 lähtien toiminut GRK Infra As, Ruotsin markkinoihin keskittyvä, vuodesta 2013 lähtien toiminut GRK Infra AB sekä vuonna 2017 perustettu radanrakentamiseen Suomessa erikoistunut Winco Oy.

 

Tulevaisuuden tekijä

GRK on Suomen merkittävimpiä pörssiin kuulumattomia yksityisiä infraurakointiyrityksiä. Yhtiön toimialat, jotka kattavat kaikki infrarakentamisen osa-alueet, täydentävät toisiaan ja tasaavat suhdannevaihteluiden vaikutusta. GRK hallitsee vaativimmatkin infra-alan tekniikat ja kaiken kokoiset urakat – urakkamuodosta riippumatta.

GRK panostaa oman henkilöstönsä kouluttamiseen ja työntekijöiden ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen. Lisäksi yhtiö ja sen avainhenkilöt laajentavat ja kehittävät jatkuvasti verkostoaan muiden, omaa osaamista täydentävien ammattilaisten kanssa.

Tulevaisuuden GRK on entistä voimakkaammin valtakunnallinen, myös Pohjoismaissa ja muilla Suomen lähialueilla toimiva infraurakointiliike, joka toimii itsenäisenä pääurakoitsijana infrakohteissa erinomaisesti verkottuneena. Yhtiö panostaa asiakastyytyväisyyteen ja mukauttaa toimintojaan aina asiakkaiden toiveisiin ja vaatimuksiin. Samalla yhtiö etsii ja kokeilee innovatiivisia työmenetelmiä ja uusia, yhtiön ydintoimintoja infraurakoinnin eri osa-alueilla tukevia tuotteita.