Marjut Manérus aloitti GRK:n viestintäpäällikkönä

Marjut

Marjut Manérus

GRK-konsernissa toukokuussa viestintäpäällikkönä aloittanut Marjut Manérus on taustaltaan liike-elämän moniottelija. Hän on kouliintunut viestinnän ammattilaiseksi öljy- ja biopolttoainealan vastuullisten koulutus-, asiakaspalvelu- ja viestintätehtävien kautta ja ehtinyt kotimaassa työskentelyn lisäksi työskennellä myös kansainvälisesti.

”Työtä pelkäämättömällä otteella ja avoimella, positiivisella asenteella pärjää pitkälle. Täällä GRK:llakin oli selvää lähteä tekemään hommia heti täysillä. Toki työ on pitkäjänteistä, sillä laadukas viestintä edellyttää harkittua viestinnän kokonaisuuden suunnittelua”, hän kertoo.

Kova työ vaatii luonnollisesti vastapainonsa, mitä Marjut kertoo saavansa muun muassa pihan laittamisesta sekä tyttären ja ystävien kanssa touhuamisesta. ”Liikunta on myös minulle tärkeää, lajien vaihdellessa monipuolisesti tenniksestä laitesukellukseen. Toki tuon kolmevuotiaan perässä juokseminenkin käy eräänlaisesta liikunnasta”, Marjut naurahtaa.

Liikunnalliseen elämäntapaan hän on tottunut jo ennen EVTEK Mercuria Business Schoolissa Vantaalla suoritettuja markkinoinnin ja logistiikan BBA -opintoja.

”Lasten yleisurheiluvalmentajan tutkinto 15-vuotiaana oli tavallaan ensimmäinen tutkintoni. Ehkä sekin antoi välillisiä valmiuksia ja kiinnostusta myöhempiin koulutusalan tehtäviin esimerkiksi St1:n ja NEOTin palveluksessa. Jälkimmäisessä minulla tosin oli koulutettavana pääosin säiliöauton kuljettajia.”

GRK:ssa Marjut Manérus mm. suunnittelee konsernille yhtenäistä viestinnällistä kokonaisuutta mihin sisältyy niin ulkoinen, sisäinen kuin brändiviestintäkin. Yhtenä mielenkiintoisena haasteena hän pitää sitä, miten yhdistää kasvavan, monialaistuvan ja kansainvälistyvän konsernin viestit monipuolisesti eri sidosryhmiä palvelevaksi kokonaisuudeksi.