Jaakko Mäkelä ja Jarkko Heiskanen aloittivat työpäällikköinä

Jaakko_Mäkelä

Jaakko Mäkelä

Jarkko_Heiskanen

Jarkko Heiskanen

Laatupäällikkönä GRK:ssa aiemmin työskennellyt Jaakko Mäkelä ja työmaapäällikkönä laajan kokemuksen hankkinut Jarkko Heiskanen toimivat toukokuusta lähtien yhtiössä työpäällikkötehtävissä.

Jaakko Mäkelällä on hoidettavanaan kolme touko-kesäkuussa käynnistynyttä tai käynnistyvää työmaata. Näistä haastavin on SRU 1 -urakaksi kutsuttu kolmen ratasillan uudisrakennuskokonaisuus. Silloista kaksi sijaitsee Tuomiojalla Raahen seudulla ja yksi Ylöjärvellä. Urakan tilaajana on Liikennevirasto. Molemmat Tuomiojan sillat ovat jänneväliltään noin 12-metrisiä teräsbetonisia laattasiltoja. Ylöjärvelle rakennettava silta puolestaan on rakennetyypiltään teräsputkisilta.

”Hämeenlinnan Asemantien pohjavahvistusurakka on niin ikään mielenkiintoinen hanke. Siellä tarvitaan sekä massastabilointia omalla kalustolla että paalulaattoja ja massanvaihtoja”, Mäkelä kertoo.

Neljässä kuukaudessa toteutettava urakka palvelee tulevaa asuntorakentamista Hämeenlinnan rautatieaseman ja Vanajaveden väliselle vyöhykkeelle.

Rovaniemelle mittava siltatyömaa

Viime aikoina Graniittirakennus Kallio on vahvistanut asemaansa Pohjois–Suomessa voitettuaan siellä useita mittavia infraurakoita. Yksi suurimmista on ollut Nelostien parantaminen Rovaniemen seudulla. Hankkeet pohjoisessa jatkuvat, ja GRK on tässä jatkossa mukana. Toukokuun alussa käynnistyi yli vuoden ajan kestävä Norvatien risteyssiltatyömaa, jonka työpäällikkönä Jarkko Heiskanen debytoi.

”Olen iloinen siitä, että vastuuta on tullut lisää. Toimiminen työmaapäällikkönä vuosien ajan on ollut oivaa valmistautumista näihin uusiin tehtäviin”, Heiskanen pohtii.

Aikataulua hän pitää toukokuun alusta käynnistyneen työmaan vaativimpana asiana.

”Ensin on rakennettava yli kilometrin mittainen kiertotie ja sen jälkeen purettava vanha, noin 50-vuotias silta. Tämä vuosi on aikaa saada uusi silta ajettavaan kuntoon ja liikennejärjestelyt palautetuksi lähtötilannetta vastaavaksi”, Heiskanen sanoo.