GRK rakentaa Tampereelle ratameluseinän

Graniittirakennus Kallio rakentaa junaradan varteen Tampereen Santalahteen 1,2 kilometriä pitkän meluseinän. Noin kolmen metrin korkuisena rakennettava meluseinä on rakennetyypiltään absorboiva kasettiseinä, jollaisista on Suomessa myönteisiä ja pitkäaikaisia kokemuksia.

”Urakka koostuu lähes kokonaisuudessaan itse meluseinärakenteesta ja sen perustuksista. Kohde sijaitsee Pyynikinharjun alueella, ja meluestelinja on tavallaan harjun jatke. Maaperä on odotetusti hiekkaa, minkä seurauksena perustustavaksi soveltuu todennäköisesti ruuvipaalutus alun perin suunnitellun porapaalutuksen asemesta”, pohtii GRK:n työpäällikkö Heikki Haavikko.

Urakkasummaltaan 1,9 miljoonan euron työmaa käynnistyy Haavikon mukaan huhtikuussa ja valmistuu elokuussa. Meluesterakenteen lisäksi tuolloin on valmiina välittömästi sen viereen rakennettava huoltotie.

”Työmaan aikana meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota rataturvallisuuteen. Tällaisesta toiminnasta meillä on yhtiössä runsaasti kokemusta”, Haavikko toteaa.

 

grk-logo-vaaka