GRK rakentaa kanavan Tampereelle

ranta-tampella_verkko1

Kuva: Kanavan maanrakennustyöt ovat käynnissä parhaillaan.

Tampereen liikennejärjestelyt ovat muuttuneet merkittävästi sen jälkeen, kun etuajassa valmistunut Rantatunneli otettiin käyttöön. Nämä tulevat muuttumaan myös jatkossa, kun Rantatunnelin korvaama vanha Kekkosentie puretaan, jolloin tilaa tulee uudelle asuinkerrostaloalueelle. Tämä Ranta-Tampellaksi nimetty alue on tällä hetkellä infrarakennusvaiheessa.

Graniittirakennus Kallio käynnisti huhtikuussa urakkakilpailun tuloksena saamansa urakan, joka valmistuu ensi vuoden helmikuussa. Urakkasummaltaan yli kuuden miljoonan euron työmaan aikana Ranta-Tampellan alueelle valmistuu yli 300 metriä pitkä kanava. Urakkaan kuuluu myös kanavan ylittävien siltojen rakentaminen.

Kanavan vedenpinnan taso on sama kuin Näsijärvessä, mutta rakenteiden perustukset ovat kaksi metriä, paikoin jopa kolme metriä Näsijärven keskivedenpinnan alapuolella.

”Kanavan myötä uudelle asuinalueelle muuttavat saavat ihailla hienoa vesiaihetta aivan kotinsa lähettyvillä”, kertoo GRK:n työpäällikkö Heikki Haavikko.

Betonirakennetyöt pyritään tekemään kuivatyönä ponttiseinien ja niiden taakse asennettavien bentoniittimattojen avulla. Kesäkuuhun mennessä tehdyt työt ovat painottuneet maansiirtotöihin ja perustuksiin. Heinäkuussa alkavat valkobetonisten, kohokuvioitujen elementtien asennukset.