GRK korjaa päävesijohdon Pitäjänmäestä etelään

HSY Vesi on tilannut GRK:lta päävesijohdon saneerausurakan Helsingin pohjoisessa kantakaupungissa. Työt yhteensä 1,35 kilometrin mittaisella kunnostettavalla osuudella alkavat kesäkuun alussa.

_ Työ on teknisesti vaativa. Päittäin hitsattavat, halkaisijaltaan 600-milliset ja 800-milliset teräsputket, ovat kokonaispituudeltaan ovat vastaavasti 400 ja 950 metriä. Työn jälki on tarkistettava yksityiskohtaisesti putkien koko pituudelta, kertoo GRK:n työpäällikkö Antti Partanen.

Noin vuoden ajan kestävä työmaa koostuu kahdesta korjattavasta runkolinjaosuudesta. Noin kilometrin mittainen eteläisempi osuus alkaa Lapinmäentieltä Pohjolan entisen pääkonttorin, viimeksi Sanoma-konsernin käytössä olleen talon läheisyydestä. Pohjoisempi, noin 350 metrin mittainen osuus on Pitäjänmäessä Kaupintiellä.

_ Muun muassa Valion tarpeet on otettava tarkasti huomioon töiden vaiheistuksessa. Ympäröivä liikenne ei sen sijaan tässä tapauksessa muodosta normaalia suurempaa haastetta, Partanen toteaa.

Geoteknisesti hän pitää uutta työmaataan kohtuullisen vaativana. Noin 360 juoksumetrin pituinen osuus putkilinjan uusintatyöstä tehdään pontein tuetussa kaivannossa. Mainitusta pituudesta lähes 200 metriä sijoittuu Kaupintien ja loput Lapinmäentien alueelle. Kaupintien osuudella putkilinja perustetaan paalulaatalle.