GRK Infra AS sai ISO-sertifikaatin

GRK:n Viron tytäryhtiön laatujärjestelmä on saanut toukokuun alussa DNV GL:n auditoiman ISO 9001 -sertifikaatin. Laatujärjestelmän kehittämistyössä olivat GRK Infra AS:n laatupäällikkö Janek Tammojan lisäksi mukana laatupäällikkö Roope Korpela ja työnjohtaja Tauno Teiter GRK Oy:stä.

_ Käynnistimme tytäryhtiömme ISO-järjestelmien kehitystyön alkukesästä 2014. Kuluvan vuoden huhtikuussa oli vuorossa laatujärjestelmän esiarviointi Suomessa, ja varsinainen auditointi tehtiin Tartossa. Seuraavaksi ovat Virossa vuorossa täydentävinä osina ensin ympäristö- ja sitten turvallisuusjärjestelmä, Korpela kertoo.

Turvallisuusjärjestelmä tulee perustumaan suoraan uuteen ISO 45001 -standardiin, joka korvaa nykyisen OHSAS-standardin tämänhetkisen tiedon mukaan vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä. GRK Infra AS ottaa ympäristöjärjestelmän koekäyttöön jo tänä vuonna; auditointi tehtäneen kevättalvella 2016. Turvallisuusjärjestelmä on Korpelan arvion mukaan valmis vuoden 2016 keväällä, ja tavoitteena on auditoida järjestelmä käytettäväksi ennen kesän 2016 urakoita.

_ Laatujärjestelmä on luonteva ja kattava avaus tytäryhtiömme toimintajärjestelmien kehittämisessä ja vakiinnuttamisessa. Se vahvistaa huomion kiinnittämistä olennaiseen: johtamismenettelyihin, laadun varmistamiseen, dokumentaation hallintaan sekä järjestelmälliseen kehittämiseen ja kehittymiseen, Korpela toteaa.

Emoyhtiö GRK:ssa niin laatu- kuin ympäristö- ja turvallisuusprosessit ovat yhden yhtenäisen toimintajärjestelmän osia. Myös tämä järjestelmä on yhtiössä jatkuvan kehitystyön kohteena. Lähes täysin uudistettu, muun muassa toimintaprosesseihin aiempaa enemmän keskittyvä GRK:n toimintajärjestelmä on otettu vaiheittain käyttöön kuluvan vuoden aikana.

_ Täysipainoisesti muutokset alkavat näkyä alkavana kesänä: järjestämme sisäisiä koulutuksia ja muutamme joitakin toimintojamme, Korpela kertoo.