Finnevikin silta keräsi kiitosta avajaisissaan

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä leikkaamassa nauhaa sillan avajaisseremoniassa.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä leikkaamassa nauhaa sillan avajaisseremoniassa.

Espoon Finnevikin sillan avajaisia vietettiin Espoo-päivänä, lauantaina 29. elokuuta. Runsaasti espoolaisia paikalle houkutelleessa tilaisuudessa kuultiin kiitoksen sanoja niin hankkeeseen osallistuneilta kuin myös tavallisilta sillan käyttäjiltä. Espoon kaupungin teknisen toimen johtaja Olli Isotalo korosti uuden sillan merkitystä sekä osana Länsimetroon niveltyvää liikenteellistä kokonaisuutta että paikkana, jolta voi seurata eteläisen Espoon lähiluontoa.
Isotalo muistutti juhlapuheessaan myös talouden tärkeydestä ja siitä, että tämä hanke on hyvä esimerkki kustannusten säästämisestä laadullisista tavoitteista tinkimättä.
Jännebetonirakenteisena toteutettu 365 metrin pituinen silta valmistuu lähes vuotta aikaisemmin alkuperäiseen tavoiteaikatauluun nähden.
”Nopea toteutus ja säästäminen kustannuksissa ei ole lainkaan pois sillan toiminnallisista ja ulkonäöllisistä tavoitteista. Tässä hankkeessa tuli erityinen tunne siitä, että nyt rakennetaan todellakin kaikkea muuta kuin bulkia”, Graniittirakennus Kallion tekninen johtaja Pertti Heininen sanoo.