Asemapäällikönkadun silta ehostuu ja levenee

grk-logo-pysty

Itä- ja Länsi-Pasilan yhdistävä Asemapäällikönkadun silta on sekä korjauksen että leventämisen tarpeessa. GRK voitti tätä varten järjestetyn urakkakilpailun ja aloittaa työt sillalla vielä tämän vuoden aikana.

”Tämä on ehkä vielä vaativampi kohde kuin taannoin urakoimamme Hakamäen sillan korjaus lähellä Mannerheimintien pohjoispäätä. Vaativaksi työmaan tekevät ennen kaikkea työnaikaiset liikennejärjestelyt: alhaalla on jatkuva junaliikenne, ja silta on yksi vilkkaimmin liikennöidyistä silloista Helsingissä”, työpäällikkö Heikki Haavikko kertoo.

Työt käynnistyvät uusien anturoiden rakentamisella ratojen väliin, ja anturoiden varaan tehdään paikallavalettavat pilarit sidepalkkeineen. Näiden varaan asennetaan elementtipalkit ja kuorilaatat joiden päälle valetaan itse sillan levennyksen kansilaatta.

”Pisin jännemitta pilareiden välillä on noin 18 metriä. Kaikkiaan silta levennyksineen ulottuu yhdentoista raiteen ylitse”, Heikki Haavikko kertoo.

GRK voitti urakkakilpailun hankkeen edullisimmalla tarjouksella, mutta merkitystä oli Haavikon arvion mukaan myös sillä, että yhtiö oli toteuttanut lähes yhtä vaativan Hakamäen siltakorjaustyömaan menestyksekkäästi.

”Samat osaajat tulevat olemaan työmaan avainhenkilöinä myös Asemapäällikönkadun sillalla”, Haavikko lupaa.